Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Plzeňský kraj

V Rokycanech u fotbalového hřiště na soutoku Holoubkovského potoka a Klabavy byl nahlášen úhyn ryb v důsledku úniku neznámé látky. Na místo vyjeli místní hasiči a Chemická laboratoř z Třemošné. Dostavili se i zástupci ČIŽP ORP Rokycany, Povodí Vltavy a technik městských kanalizací.

Průzkumem bylo zjištěno, že do řeky přetekly fekálie z jímky. Uhynuly zhruba dvě desítky ryb, dle rybářů mezi nimi byly i zákonem chráněné druhy. Hasiči společně s chemiky odebrali na několika místech toku vzorky, které budou podrobeny analýze, a asistovali policii při vyšetřování. Další postup je v kompetenci Povodí Vltavy a městských kanalizací.

U obce Čečín havarovalo osobní auto. Na místo vyslalo operační středisko jednotky HZS Domažlice a SDH Bělá nad Radbuzou. Při jejich příjezdu se na místě ani v okolí nehody nikdo nenacházel. Vzhledem k značnému poškození vozidla se dalo předpokládat, že je řidič zraněn.

Hasiči prohledávali okolí, na místo byl povolán i psovod PČR. Policie zkontaktovala majitele vozidla, společně s ním se dostavil na místo i pohřešovaný řidič. Byl zraněn, na průběh nehody si nepamatoval. Hasiči na místo povolal ZZS, ta odvezla zraněného do nemocnice na vyšetření. Po dobu zásahu hasiči řídili dopravu.

Za obcí Obora ve směru na Dobříč byl na tísňovou linku 112 nahlášen vycházející kouř z lesa. Operační středisko na místo vyslalo jedjotky HZS Plasy, JSDH Kaznějov a místního SDH.

Až na místě hasiči zjistili, že hoří cca 17 balíků sena vyskládaných na kraji pole. Požár napáchal škody předběžně za 5 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 200 tisíc. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje, pravděpodobně se bude jednat o nedbalost, v podezření je i hra dětí.