Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Hasiči z Domažlic vyjeli k dopravní nehodě osobního auta. Vozidlo se před obcí Vítání převrátilo na střechu do příkopu. V době příjezdu jednotky se o zraněnou řidičku starali náhodní svědci. Současně s hasiči se na místo dostavila ZZS se sanitkou a vrtulník LZS.

Lékaři si převzali pacientku do péče a následně ji letecky transportovali do nemocnice. Hasiči pomohli odtahové službě převrátit auto zpět na kola a naložit ho. Provozní kapaliny při nehodě ani při manipulaci s vozidlem neunikly.

V Přešticích hasiči vyjeli do místní formy, kde došlo k zahoření kabelové instalace u elektrických dobíječů akumulátorů na provoz vysokozdvižných vozíků. Požár vznikl ve speciálně upravené místnosti pro nabíjení akumulátorů. Ještě před příjezdem požár uhasili zaměstnanci sami a proběhla evakuace všech pracovníků.

Hasiči zajistili odvětrání objektu a pomocí termokamery překontrolovali poškozenou elektroinstalaci a nejbližších akumulátorů. Následně si objekt převzal zástupce firmy, dle jeho slov zahořením nevznikly žádné škody.

Hasiči Z PS Nýřany vyjeli do Zbůchu k požáru nákladního auta. Současně vyjeli i místní dobrovolní hasiči. V době příjezdu hasičů na místo události bylo celé vozidlo zasaženo požárem. Na likvidaci požáru hasiči nasadili vysokotlaký proud.

Řidič kamionu v době požáru spal v kabině. Probudil ho skladník, který požár zpozoroval. Nejpravděpodobnější příčina vzniku požáru je technická závada na naftovém nezávislém topení. Požár napáchal škody zhruba za půl milionu korun.

Hasiči z Plas vyjeli do Kaznějova, kde došlo v rodinném domě k úniku plynu z plynového kotle. Uvnitř se nacházely 4 osoby, z toho dva dospělí s lehkými náznaky otravy CO a dvě děti ve značně horším stavu.

Hasiči děti snesli do přízemí, podali jim kyslík a zabezpečili tepelný komfort. O celou rodinu hasiči pečovali až do příjezdu ZZS. Velitel zásahu zakázal majitelům používat topidlo, dokud ho nezkontroluje revizní technik.