Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Hasiči z Nýřan vyjeli k nahlášenému otevření bytu s podezřením na ohrožení života. Po příjezdu byl potvrzen uzavřený jednopokojový prostor v bytovém domě. Nehybná osoba nereagovala na zvukové podněty. Jednotka se tedy pokoušela o otevření balkónových dveří a přilehlého okna s využitím dostupných prostředků. S ohledem na to, že hasiči zaznamenali uvnitř pokoje pohyb osoby, postupovali dále z vnitřku budovy – zde už za spolupráce dotčené osoby. Muž byl v pořádku. Zásah hasičům znepříjemňoval přítomný spolubydlící muž, který jednotku opakovaně slovně napadal.

JSDH Zbiroh vyjela na dopravní nehodu jednoho osobního automobilu na střeše v poli za obcí Zbiroh směrem na Drahoňův Újezd. Hasiči poskytli předlékařskou pomoc zraněné osobě a po příjezdu ZZS Radnice dále spolupracovali při ošetření a následném transportu do vozu ZZS.

Jednotka provedla zajištění místa dopravní nehody, protipožární opatření, vyproštění vozidla zpět na komunikaci a spolupracovala s jednotkou HZS Plzeňského kraje z požární stanice Radnice, PČR Radnice a PČR Rokycany.

U obce Líté uniklo větší množství močoviny do potoka. Na místo vyjela jednotka z Plas a Chemická laboratoř z Třemošné. Dále se dostavili zástupci Životního prostředí, představitelé obce a ředitel společnosti. Hasiči monitorovali tok a odebrali několik vzorků. Ze základního rozboru bylo zjištěno, že v místní vodoteči došlo kontaminací močůvkou k 200 násobnému zvýšení hodnoty amoniakálního dusíku, tzn. že byla 200krát překročena hodnota příslušné normy. O události byl informován i starosta Dolní Bělé, který zajistil uzavření stavidla Zámeckého rybníka.

U obce Loučim se srazila dvě osobní auta. V době příjezdu jednotky HZS Klatovy k místu nehody byly všechny osoby mimo havarovaná vozidla. Řidič jednoho vozidla upadal do šokového stavu, řidička druhého vozu utěšovala svou vnučku. Hasiči překontrolovali zdravotní stav všech zúčastněných, nikdo na první pohled nebyl nijak zraněn. Malému děvčátku hasiči věnovali pro zmírnění stresu plyšového dráčka. ZZS si všechny osoby převzala a odvezla je na vyšetření do nemocnice. Uniklé provozní kapaliny hasiči zlikvidovali pomocí sorbentu.

Hasiči z PS Nýřany v průběhu kondiční jízdy mezi Městem Touškovem a Pískem u odbočky na Košetice přijeli k nehodě osobního auta, které narazilo do stromu. Prostřednictvím KOPIS informoval velitel zásahu ZZS a PČR, s ohledem na závažnost DN si je vyžádal na místo PČR, s ohledem na závažnost DN si je vyžádal na místo události. Třem zraněným osobám hasiči poskytli předlékařskou pomoc, po příjezdu ZZS nadále spolupracovali se zdravotníky při ošetření. Z vozidla neunikaly provozní náplně. Místo události si převzala PČR, jednotka pokračovala dále v kondičních jízdách.