Úterý 30. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Jednotky HZS Klatovy a SDH Nýrsko vyjely za obec Bystřice nad Úhlavou k dopravní nehodě osobního auta. Ve směru na Pocinovice se převrátilo osobní auto do příkopu na střechu. Ve vozidle cestoval pouze řidič, ten byl v době příjezdu jednotek mimo havarované auto.

Hasiči ošetřili řidiči lehké zranění, po příjezdu ZZS byl řidič předán k odbornému ošetření a následně převezen do nemocnice. Po dobu zásahu hasiči na místě řídili dopravu.

Do Dobřan k požáru postele v Psychiatrické léčebně vyslalo operační středisko jednotky HZS Přeštice, HZS Slovany a místní jednotku SDH. Požár postele uhasili zaměstnanci práškovým hasičím přístrojem před příjezdem JPO a odvedli ze zakouřených prostor všechny pacienty do patra, které nebylo zasaženo zplodinami hoření. Nikdo při požáru nebyl poraněn.

Hasiči pootvírali okna a vynesli uhašené postele před budovu. Po překontrolování všech prostor hasiči předali požářiště staniční sestře a řediteli zařízení. Škody byly předběžně vyčísleny na 5 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 200 tisíc. Okolnosti vzniku požáru vyšetřuje PČR.