Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

U 106. km dálnice D5 ve směru na Rozvadov se převrátil kamion převážející potraviny na bok. K nehodě vyslalo operační středisko jednotky HZS Nýřany a Stříbro. Řidiči pomohli hasiči dostat se za kabiny, vzhledem k tomu, že si stěžoval na bolest krční páteře, povolali mu hasiči ZZS.

Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny, v nákladovém prostoru se vylilo malé množství převážených minerálních vod a mléka z poškozených nádob. Do příjezdu SSÚD hasiči na místě řídili provoz.

Na trati č. 184 u obce Třemešné na žel. km. 39,7 narazil vlak do stromu padlého přes koleje. K místu nehody vyjely jednotky HZS Tachov, SŽDC Plzeň a SDH Bělá nad Radbuzou. Příjezdová polní cesta byla obtížně sjízdná, pokrývala jí vrstva ledu. K nehodě museli hasiči část úseku pěšky.

Ve vlaku cestovala pouze jedna osoba, ona i obsluha vlaku vyvázla bez zranění. Hasiči strom rozřezali a odklidili z kolejiště. Místo nehody si převzala drážní inspekce.

Za Planou ve směru na Černošín cca 2 km od odbočky na Týnec skončilo osobní auto zaklíněné v dřevěném sloupu tel. vedení. Řidič se z vozidla dostal sám před příjezdem jednotek HZS Tachov a SDH Planá. Z důvodu podezření na poranění krční páteře hasiči nasadili řidiči krční límec.

Po dobu zásahu a policejního vyšetřování hasiči na místě řídili provoz. Velitel zásahu si na místo prostřednictvím KOPIS povolal SÚS, na místě se tvořily sněhové jazyky.