Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Hasiče z Klatov vyslalo operační středisko do Hnačova k dopravní nehodě osobního a dodávkového auta. Při příjezdu hasiči zjistili, že osobní auto je zmáčknuté mezi dodávkou a zděnou autobusovou zastávkou. Lehce zraněného řidiče OA již měla v péči ZZS. Hasiči jímali unikající benzín z OA do úkapové nádoby a místo zasypali sorbentem.

V důsledku nehody došlo k poškození autobusové zastávky – popraskaly zdi, hrozí její zřícení. Hasiči zajistili nebezpečný prostor výstražnou páskou vstup zakázán, o havarijním stavu zastávky informovali představitele obce. Místo události si převzala Policie ČR.

Na žádost PČR vyjeli hasiči z Domažlic k dopravní nehodě osobního auta, které se u Týnského háje převrátilo do lesa na bok. Na místě nehody se nikdo nenacházel. Hasiči společně s policií prohledali zhruba 1 ha lesa v okolí nehody, nikoho nenalezli. Na místo se dostavil psovod PČR a kriminální policie.

Hasiči spolupracovali s policií při vyšetřování, řídili se jejími pokyny, a dále pomohli odtahové službě. Hasiči na místě řídili dopravu kyvadlově, po dobu vyprošťování vozidla byla silnice zcela uzavřena. Po naložení vozidla na odtahovou službu ještě v době zajišťování stop přišli zasahujícím složkám IZS vynadat řidiči autobusů za zdržení provozu.

Jednotku z Domažlic vyslalo operační středisko k obci Kout na Šumavě, kde se srazila dvě osobní auta. Nehoda uzavřela provoz v obou směrech zhruba na půl hodiny, po vyproštění zaklíněné osoby a odjezdu sanitek byl zprovozněn jeden jízdní pruh, hasiči řídili na místě provoz kyvadlově.

Po vyšetření nehody hasiči pomohli naložit vozidla na odtahovou službu a z vozovky odstranili sklo a sorbent kontaminovaný uniklými provozními kapalinami.