Středa 25. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Jednotka SDH Zbiroh vyjela společně s jednotkou HZS Plzeňského kraje z požární stanice Rokycany k signalizaci EPS do objektu Západočeského muzea v obci Zbiroh na ulici Švabínská.

Po příjezdu na místo události provedla jednotka vstup do objektu a provedla kontrolu ve 3. NP, kde čidlo EPS signalizovalo problém. V tomto místě jednotka nezjistila žádný požár, následně byla provedena kompletní kontrola objektu, taktéž s negativním výsledkem. Po předání objektu zástupci Západočeského muzea se jednotky vrátily zpět na základnu.

Jednotky z plzeňských stanic Střed a Slovany a JSDH Doubravka vyjely před půl dvanáctou do ulice U Pražské dráhy k požáru v bytovém domě. Původně byla událost hlášena jako požár bytového jádra.

Hasiči průzkumem zjistili, že se jednalo o zahoření starých izolačních materiálů v instalační šachtě, kde firma prováděla práce na vnitřních rozvodech domu, v důsledku čehož došlo k zakouření v prostorách domu. Hasiči provedli kontrolu objektu termokamerou k vyloučení výskytu skrytých ohnisek.