Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Operační středisko vyslalo k požáru bytovky v Nepomuku místní profesionální i dobrovolné hasiče, jako posilu výškovou techniku z Horažďovic a jednotku SDH Žinkovy. Na místě hasiči zjistili, že došlo k zahoření digestoře. Hasiči odmontovali ohořelou kuchyňskou skříňku nad odsavačem par a pomocí termokamery vyloučili skrytá ohniska.

Dále překontrolovali i byt o patro výš, požár se nikam nerozšířil. Požár napáchal škody předběžně za 30 tisíc korun.

Tři minuty před polednem vyslalo operační středisko jednotku z Přeštic mezi Skočice a Horušany k dopravní nehodě nákladního auta. Vozidlo sjelo do příkopu a narazilo do stromů. Řidič vyvázl bez zranění. Z nákladového prostoru se vysypaly převážené barvy na přilehlou louku.

Hasiči zamezili dalšímu sesuvu materiálu a odstranili pomocí motorové pily poškozené části stromů. Provozní kapaliny z havarovaného vozidla neunikly.

V Plzni na křižovatce ulic Karlovarská a Lidická havarovalo nákladní auto. Automobil zůstal stát na kolech a tandemový přívěs se převrátil na svodidla. Vysypaný náklad zablokoval oba jízdní pruhy ve směru do centra. K nehodě vyslalo operační středisko jednotku z CPS Košutka a zároveň na místě zastavili hasiči ze Slovan, kteří se vraceli na základnu z výcviku.

Řidič vyvázl bez zranění. Z auta neunikly žádné provozní náplně. Hasiči na místě nezasahovali.