Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Na tísňovou linku byl nahlášen požár stodoly v obci Radinovy. Operační středisko na místo vyslalo jednotky HZS Klatovy, SDH Běšiny, SDH Klatovy-Luby a SDH Kozí. Na místě hasiči zjistili, že hoří palivové dříví uskladněné mezi dvěma zděnými kůlnami. Rozsah požáru byl asi 1,5×2 metry.

Oheň lehce poškodil krov nad jednou z kolen. Způsobil škody předběžně za 10 tisíc korun. Uchráněné hodnoty se odhadují na 1 milion. Požár zavinila nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm.

V Holýšově došlo při výkopových pracích k masivnímu úniku plynu. Potrubí bylo v hloubce cca 2 metry roztrženo podélně. Hasiči ze Staňkova naměřili detekčními přístroji vysoké koncentrace plynu v ovzduší a ohraničili nebezpečnou zónu. Únik plynu se jim částečně podařilo omezit ucpávkou.

Prostor kolem poškozeného potrubí zabezpečovali až do příjezdu techniků RWE, která uzavřela celý přívod. Bez dodávky plynu tak jsou obce Čečovice, Černovice, Holýšov, Kvíčovice, Neuměř, Štíchov a Všekary. Velitel zásahu prostřednictvím KOPIS informoval starosty dotčených obcí.