Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

K dopravní nehodě dvou osobních aut, která se střetla cca 5 km za obcí Javorná, vyslalo operační středisko jednotky HZS Klatovy a SDH Železná Ruda. Hasiči asistovali ZZS při ošetření obou lehce zraněných řidičů. Odtahovým službám pomohli vyprostit havarované vozy z příkopu a s jejich naložením.

Provozní kapaliny neunikly. Dopravu v místě komplikovala silná námraza, povrch vozovky ošetřila SÚS posypem. Provoz byl obnoven krátce před polednem.

U 71. km dálnice D5 ve směru na Rozvadov zasahovaly jednotky HZS Plzeň Slovany a HZS Rokycany u dopravní nehody osobního auta. Vozidlo se převrátilo na střechu. Cestující se dostali ven před příjezdem jednotek. ZZS odvezla do nemocnice 1 zraněnou osobu.

Hasiči zamezili úniku oleje a ošetřili vozovku od uniklých ropných produktů. Odtahové službě pomohli převrátit vozidlo zpět na kola a naložit. Poté provedli finální úklid vozovky od střepů, plastu a kontaminovaného sorbentu.

V odpoledních hodinách 31. října 2015 nahlásil hajný požár lesa na území Národního parku Šumava v prostoru kopce Slunečná. Na místo vyjeli jako posila jednotce ISS NP Šumava hasiči ze Sušice a Srní. K požáru museli hasiči cca 1 km lesní cestou.

Mezi velkými kameny cca 40 metrů od lesní cesty doutnal prostor o průměru cca 7 metrů. Požár se díky včasnému zpozorování a zásahu jednotek podařilo zastavit včas. Dopravu vyšetřovatelů zajistila jednotka S NP Šumava terénními vozidly. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje. Pracovníci ISS ještě ve večerních hodinách požářiště překontrolovali, již bez známek hoření.

Za Kotousovem ve směru na Bzí se převrátilo osobní auto několikrát přes střechu. K nehodě vyjely jednotky HZS Nepomuk a SDH Blovice. Při příjezdu hasičů se obě zraněné osoby nacházely mimo vozidlo, jedna z nich dokázala z vozidla vystoupit sama, řidiči pomohl ven hasič (v civilu), který náhodně projížděl kolem.

Do příjezdu záchranných složek pak o zraněné pečoval. Hasiči následně se ZZS společně oba zraněné transportovali do sanitek. Provozní kapaliny z vozidla neunikly.