Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Jednotky SDH Železná Ruda a Správy Národního parku Šumava zajistily místo dopravní nehody osobního auta, které se u Kepelské křižovatky poblíž Nové Hůrky převrátilo mimo vozovku na střechu. O řidiče se ještě před příjezdem jednotek starali náhodní svědci.

Pracovníci ISS poskytli pacientovi první neodkladnou pomoc, ošetřili mu tržná poranění a zafixovali horní končetinu. Zraněného si následně převzala do péče ZZS. Hasiči na místě usměrňovali provoz kyvadlově a opatřili vozidlo proti požáru.

Za Čachrovem ve směru na Březí v serpentinách sjel kamion z vozovky, prorazil svodidla a z poškozené nádrže unikla nafta na silnici i do půdy v příkopu. Kamion zůstal stát asi nad pětimetrovou mezí a hrozilo, že se převrátí. Na místo vyjela jednotka z Klatov a zástupce Životního prostředí.

Hasiči zajistili kamion proti pádu, přečerpali nádrž do náhradních nádob a uniklou naftu k komunikace odstranili pomocí sorbentu. Odbagrování kontaminované půdy zajistilo ŽP. Hasiči asistovali dvěma odtahovým službám při vyprošťování vozidla.

Klatovští hasiči vyjeli na žádost PČR k Rybárně ve směru na Tajanov, kde spadl pes do meliorační studny a oznamovatelka při pokusu zachránit nedokázala ze studně vylézt. Hasiči společně s policií prohledávali řadu studní na louce a okolí, některé byly zarostlé trávou, některé uzavřeny poklopem.

Paní i se psem nakonec nalezli policisté a vyprostili ji sami bez účasti jednotky. Paní i pes v pořádku, netřeba lékařské ani veterinární ošetření.