Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Zhruba 3/4 hodiny po vyhlášení požárního poplachu u obce Močerady dostalo operační středisko zprávu o dalším požáru na Domažlicku – u Blížejova, což je vzdušnou čarou cca 5 kilometrů. Tři jednotky se z požáru u Močerad přesunuly k nové události a operační středisko je posílilo o dalších sedm jednotek.

Rozsáhlý požár lesa a pole se hasičům podařilo dostat pod kontrolu do hodiny a půl od vyhlášení poplachu, zcela se jim ho podařilo zlikvidovat v půl desáté v noci. Požár napáchal škody předběžně za 50 tisíc korun.

Za obcí Močerady ve směru na Osvračín došlo k požáru pole a lesa. Oheň zasáhl plochu cca 100×100 metrů. K požáru vyslalo operační středisko celkem 11 jednotek PO s celkem 12 cisternami a další technikou. Čerpací stanoviště zřídili hasiči na nedalekém rybníku. Za cca hodinu se podařilo dostat hasičům požár pod kontrolu.

Tři jednotky po lokalizaci přejely k dalšímu požáru u Blížejova. Zbylým jednotkám se podařilo požár zlikvidovat krátce po 18. hodině. Do půlnoci na místě dohlíželi dobrovolní hasiči jednotky SDH Hlohová. Požár napáchal škody za 100 tisíc korun.