Úterý 24. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Dobrovolní hasiči z Plané vyjeli do obce Boněnov odstranit nebezpečně nakloněné stromy nad vozovkou. Při cestě k zásahu narazili u koupaliště ve směru na Vyškov na dopravní nehodu osobního auta. Vozidlo bylo sjeté v příkopě. Nehoda se obešla bez zranění, z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny.

Velitel prostřednictvím KOPIS o nehodě informoval PČR. Hasiči pokračovali dále k původní události. Na místě zjistili, že akutní nebezpečí nehrozí, o situaci informovali lesní správu.

Jednotky ze Stříbra a z Tachova vyjeli na 119. km dálnice D5 ve směru na Prahu k dopravní nehodě osobního auta a kamionu. Obě vozidla skončila v odstavném pruhu. Řidič kamionu vyvázl bez zranění. V osobním autě cestovaly 4 osoby. Dvě dospělé osoby a jedno dítě utrpěly zranění, hasiči asistovali ZZS při ošetření a transportu do sanitek. malému dítěti hasiči věnovali plyšového dráčka.

Z vozidel neunikly žádné provozní kapaliny. Místo nehody zajistila SSÚD šipkou. V kamionu nebyly převáženy nebezpečné látky.

V Klatovech na Domažlické se střetla dvě osobní auta. Uvnitř jednoho z vozidel zůstala osoba. Zaklíněná nebyla, stěžovala si na bolesti. Hasiči jí poskytli předlékařskou péči, ZZS ji následně převezla na vyšetření do nemocnice. Řidič druhého vozu vyvázl bez zranění.

Po vyšetření nehody policií hasiči pomohli s odstraněním vozidel z komunikace a uklidili z vozovky úlomky z havarovaných OA. Bez úniku provozních kapalin. Po dohodě s Policií ČR, která zůstala na místě a dále řešila vzniklou událost, se jednotka vrátila zpět na základnu.