Úterý 24. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Operační středisko vyslalo jednotku HZS Staňkov zlikvidovat ze silnice I/26 mezi Holýšovem a Stodem na kopci Trný vyteklý motorový olej z kamionu. Jednotka zabezpečila místo zásahu a zasypala olejovou skrnu cca 3 × 3 metry sorbentem.

Mezi tím došlo k odpojení a odtažení nepojízdného tahače na odtavnou plochu. Po úklidu silnice byl odtažen i návěs. Odtah si zajišťovala požkozená firma. Poté se jednotka vrátila zpět na základnu.

Jednotku z Plas vyslalo operační středisko do Kaznějova k dopravní nehodě kamionu a osobního auta se zraněním. Hasiči překontrolovali zdravotní stav řidiče OA, ZZS si ho převzala do péče, následně byl převezen k dalšímu vyšetření do nemocnice.

Při nehodě unikl motorový olej a chladicí kapaliny. Na likvidaci použili hasiči 10 kg sorbentu. Po vyšetření nehody a naložení osobního vozidla na odtahovou službu jednotka provedla úklid komunikace od střepů a plastových úlomků. Nákladní vozidlo odjelo po vlastní ose.

K dopravní nehodě osobního auta, která se stala u obce Olešná, vyslalo operační středisko jednotky HZS Tachov a SDH Bor. Osobní auto narazilo do stromu a skončilo převrácené na střeše v příkopu. Hasiči pomohli řidičce a malé holčičce z vozidla, vyproštění hydraulickým zařízením nebylo potřeba.

Obě si převzala do péče ZZS. Malé pacientce hasiči věnovali plyšového dráčka. Z vozidla unikly provozní kapaliny, hasiči je zlikvidovali pomocí sorbentu. Odtahové službě pomohli hasiči havarované vozidlo naložit.