Úterý 24. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Profesionální jednotku vyslalo operační středisko k nahlášenému požáru do objektu Komerční banky v Tachově. Po příjezdu byl velitel zásahu informován majitelem, že je 2. patře cítit kouř, který byl detekován požárním hlásičem. Jednotka provedla celkový průzkum 2. patra a v pronajaté kanceláři zjistila závadu na svítidle, kde došlo k výpadku proudu a seškvaření části stropního svítidla.

Místo zásahu bylo předáno majiteli, který si zajistil opravu odbornou firmou.

Jednotky HZS Domažlice a SDH Bělá nad Radbuzou vyslalo operační středisko do obce Hostouň k dopravní nehodě. Osobní auto se převrátilo přes střechu a skončilo mimo komunikaci zpět na kolech zaklíněné mezi stromy. Řidička se dokázala z vozidla dostat bez cizí pomoci.

Před příjezdem jednotek se o zraněnou starala ZZS. Hasiči na místě zajišťovali dopravu a pomohli naložit vozidlo na odtahovou službu. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny.

V Tachově na žádost obecní policie vyjela profesionální jednotka zlikvidovat uniklou naftu do ulice Bělojarská. Na místě hasiči zjistili, že se jedná o únik nafty na parkovišti do půdy z proražené nádrže z osobního vozidla. Hasiči zasypali ropnou skvrnu sorbentem a na další zamezení úniku nafty z nádrže použili tmel.

Na MU se dostavili zástupci životního prostředí z Města Tachova. Místo události si převzali zástupci města.

Požár vozidla likvidovali hasiči na 142. kilometru dálnice D5, na trase ve směru do Rozvadova. Dodávku řídil 48letý cizinec. Asi dvacet minut po osmé hodině byl požár plně uhašen jednotkou tachovských hasičů. Příčina požáru je předmětem dalšího šetření, s největší pravděpodobností se však jedná o technickou závadu.

Alkohol u řidiče policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun. Provoz na dálnici byl po dobu odstraňování následků požáru omezen do jednoho jízdního pruhu.