Pondělí 23. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Hasiči z Tachova byli povoláni za obec Vysoké Jamné ve směru na Planou k dopravní nehodě osobního auta. Současně z Plané k nehodě vyjeli dobrovolní hasiči. Při příjezdu jednotek PO se o lehce zraněnou řidičku již starala ZZS.

Hasiči zabezpečili místo nehody a provedli protipožární opatření. Po dohodě s PČR hasiči přeložili náklad z havarovaného auta do přistaveného vozidla. K úniku ropných produktů při nehodě nedošlo.

Na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary u křižovatky na Všeruby a Hunčice hasiči z PS Plzeň Košutka zlikvidovali následky nehody dodávky včetně uniklých provozních kapalin. Při kontrole zdravotního stavu řidiče hasiči zjistili, že má drobné oděrky a pohmožděninu hrudníku od bezpečnostního pá­su.

Velitel zásahu na místo povolal ZZS a ta řidiče odvezla na kontrolu do nemocnice. Dodávku z příkopu vyprostila odtahová služba.

U obce Onen Svět jednotky HZS Klatovy a SDH Železná Ruda zasahovaly u dopravní nehody osobního auta, které sjelo z vozovky a převrátilo se na střechu. Z důvodu špatné sjízdnosti vozovky si velitel zásahu na místo povolal SÚS.

Hasiči převrátili osobní auto ze střechy zpět na kola a odstavili ho ke krajnici. Provozní kapaliny neunikly. ZZS odvezla zraněnou osobu na hranice v Železné Rudě, kde si ji převzala záchranná služba SRN.

Hasiči z Rokycan vyjeli do Mirošova otevřít rodinný dům z důvodu obav o jeho majitele. Současně byl vyhlášen poplach i místní jednotce SDH. Majitel hasičům po důrazném zabouchání na dveře otevřel sám. Volání svého souseda neslyšel, neboť dle svých slov tvrdě spal.

Ve střeše domu byla díra o průměru cca 2 metry. Hasiči provedli průzkum podkroví, kde zjistili, že došlo k destrukci nepoužívaného komína a následnému poškození střešního pláště. Událost se obešla bez zranění.