Neděle 22. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

V Plzni na křižovatce ulic Petřínská a Sladovnická hasiči z PS Slovany zabezpečili místo nehody dvou osobních aut a provedli proti požární opatření. Ve vozidlech cestovalo celkem 6 osob – 3 dospělí a tři děti. Hasiči jim poskytli první pomoc a pečovali o ně do příjezdu ZZS.

Do nemocnice ZZS odvezla spolujezdkyni jednoho vozidla a řidičku druhého vozu i s její tříletou dcerou. Všem dětem hasiči věnovali plyšové hračky. Provozní kapaliny z havarovaných aut neunikly.

Do Vysočan u Boru vyjely jednotky HZS Tachov, SDH Bor, SDH Přimda a SDH Stráž k dopravní nehodě osobního auta s následným požárem. Ve vozidle cestovalo 6 osob. V době příjezdu jednotek byly všechny osoby mimo vozidlo.

Hasiči požár uhasili pomocí vysokotlakého proudu a cestujícím poskytli první pomoc. Dva cestující hasiči pomohli transportovat do vrtulníku LZS, čtyři odvezla ZZS do nemocnice pozemní cestou. Provozní kapaliny z vozidla neunikly.

Jednotka SDH Zbiroh vyjela společně s jednotkou SDH Drahoňův Újezd a jednotkou HZS Plzeňského kraje z požární stanice Radnice na požár trávy za obcí Drahoňův Újezd ve směru na Terešov. Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár travního porostu na ploše cca 15 × 20 metrů.

Na místě již zasahovala jednotka SDH Drahoňův Újezd a prováděla hašení za pomoci vysokotlakého proudu vody. Po dohodě s velitelem zásahu se jednotka vrátila zpět na základnu.