Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Do Hostouně k požáru podlahy na WC vyslalo operační středisko jednotky HZS Domažlice, SDH Poběžovice a místního SDH. Hasiči si při zavírání přívodu vody ve stoupačce za bytovým jádrem všimli, že je vypadlý zemnící drát ze šroubku. Po jeho nasazení a dotažení se z podlahy přestalo kouřit.

Hasiči tedy odmontovali WC a rozebrali podlahu, aby odhalili skryté ohnisko. Místo překontrolovali termokamerou. Majitelce doporučili revizi elektroinstalace.

Jednotky HZS Rokycany a Plzeň-Slovany vyslalo operační středisko k dopravní nehodě na 60. kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov. Během jízdy k zásahu další oznamovatelé upřesnili, že na místě havaroval kamion a tři další vozy.

Kamion zablokoval oba pruhy dálnice, dvě poškozené dodávky stály mimo vozovku a v opačném směru zůstalo osobní auto, které bylo poškozeno uraženým kolem jedné dodávky. Všichni účastníci nehody vyvázli bez zranění. Nehoda se stala mezi sjezdem a výjezdem čerpací stanice. Doprava tak v místě nemusela být zastavena, provoz byl sveden přes čerpací stanici.