Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

V Plzni na křižovatce ulic Klatovská a Tylova se střetla dvě osobní auta. Na místo vyjeli hasiči z PS Střed. Posádka jednoho z havarovaných vozidel vyvázla bez zranění. V druhém autě zůstaly dvě osoby, obě si stěžovaly na bolest krční páteře, spolujezdkyně navíc na brnění končetin.

Hasiči oběma nasadili z důvodu podezření na poranění páteře krční límec a po příjezdu ZZS je z vozidla bez použití hydraulického zařízení vyprostili. Nehoda zastavila na křižovatce provoz. Krátce po 3/4 na tři hasiči uvolnili komunikaci pro trolejbusy.

V Klatovech v ul. Suvorovova došlo k úniku vody z vodovodního potrubí. Voda vyvěrala na povrch vedle chodníku u plynové kotelny. Hasiči uzavřeli vodovodní šoupě poblíž místa události, voda přesto vyvěrala dál. Na místo se postupně dostavili zástupci Šumavských vodovodů a kanalizací a provozovatel plynové kotelny.

Ti zamezili dalšímu úniku vody a jejímu zatečení do kotelny. Pro dořešení události bylo nutné odbagrovat zeminu. Majitele vozidel zaparkovaných na parkovišti si museli svá vozidla přeparkovat a hasiči museli ořezat větve na okrasném jehličnanu do výšky 1 metr od země, aby stroji zpřístupnili manévrovací prostor.