Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Operační středisko vyslalo jednotky HZS Plzeň Slovany k 70. kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu k dopravní nehodě třech osobních aut a zároveň z protisměru hasiče z Rokycan. Hasiči pečovali o zraněnou spolujezdkyni z jednoho vozidla do příjezdu ZZS.

Po nějaké době si na bolesti začal stěžovat i řidič. Hasiči i jemu poskytli předlékařské ošetření a následně ho předali do péče ZZS. Dálnice byla e směru na Prahu průjezdná jedním jízdním pruhem.

Na dálničním přivaděči k dálnici D5 před exitem na Litice vyjelo osobní auto z vozovky do příkopu, kde se převrátilo na střechu. V době příjezdu jednotky z PS Plzeň Střed o zraněného řidiče pečovala ZZS. Hasiči zajistili místo nehody ustavením techniky a výstražnými kužely, provedli protipožární opatření a zasypali únik ropných produktů.

Po zaměření nehody Policií ČR a odtažení havarovaného vozidla hasiči vozovku douklidili.

Hasiči z PS Slovany vyjeli do Starého Plzence k dopravní nehodě třech osobních aut. Osobní auto narazilo do dvou aut, která stála zaparkovaná v těsné blízkosti krajnice, a do betonového sloupu el. vedení. Sloup následně padl přes vozovku.

Velitel zásahu si na místo povolal pohotovost ČEZ. Hasiči se věnovali zraněnému řidiči a po příjezdu ZZS dále spolupracovali při jeho ošetření a transportu do sanitky. Na likvidaci uniklého oleje hasiči spotřebovali zhruba 20 kg sorbentu.