Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Operační středisko vyslalo jednotku z Klatov ve směru na Domažlice k dopravní nehodě osobního auta a dodávky. Vozidla se čelně střetla u odbočky na Dlažov, poblíž odpočívadla na Vráži. Posádky obou vozů vyvázly bez zranění. Hasiči pomohli odtahové službě naložit nepojízdné OA.

Na likvidaci uniklých provozních kapalin spotřebovali přes 20 kg sorbentu. Dodávku hasiči odtáhli mimo komunikaci na odpočívadlo, aby nepřekáželo silničnímu provozu. Po dobu zásahu zůstal průjezdný jeden jízdní pruh, hasiči pouštěli vozidla kyvadlově.

Operační středisko vyslalo jednotku z Domažlic za kruhový objezd v Draženově ve směru na Postřekov k dopravní nehodě osobního auta a dodávky. V době příjezdu jednotky o osobu v bezvědomí pečovala lékařka, která náhodou jela kolem.

Do příletu vrtulníku LZS hasiči poskytovali zraněné neodkladnou první pomoc, následně pomohla s jejím transportem na palubu LZS. Hasiči pomohli naložit auta na odtahovou službu a uklidili vozovku. Zásah ztěžovalo husté sněžení a námraza na silnici.

Hasiči z Klatov vyslalo operační středisko za obec Boříkovy ve směru na Kolinec k dopravní nehodě osobního auta. V době příjezdu jednotky se nacházela zraněná osoba mimo havarovaný vůz. Do příjezdu ZZS hasiči zajistili zraněné tepelný komfort v kabině zásahového vozidla a poskytli jí předlékařskou i psychologic­kou pomoc.

Havarované vozidlo hasiči odtlačili ke kraji silnice, aby místem mohl projet sypač a zlikvidovali uniklé provozní kapaliny.