Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Plzeňský kraj

Před Bolešinami ve směru od Klatov sjelo osobní auto do příkopu. Při příjezdu jednotky se o zraněnou osobu starala ZZS. Zraněnou osobu pomohli hasiči ve vakuových nosítkách transportovat do sanitky. Z vozidla do potoka unikly provozní kapaliny.

Velitel zásahu si na místo povolal jako posilovou jednotku chemický kontejner. Mezitím vyprostili vozidlo a zamezili dalšímu úniku. Na potok nainstalovali sorpčí hady, které ještě během dne několikrát vyměnili. O události byli informováni zástupci ČIŽP a přestavitelé obce.

Jednotka ze Staňkova vyjela na silnici číslo 193 cca 50 metrů za odbočku na Ostomeč ve směru na Velký Malahov k dopravní nehodě osobního auta. Vozidlo se nacházelo v poli převrácené na střeše. Při příjezdu jednotky se o zraněnou osobu starala ZZS, po vyšetření pomohli hasiči s transportem pacientky.

Z vozidla neunikali žádné provozní náplně. Po sepsání potřebných údajů a po domluvě s PČR se jednotka vrátila na základnu.

V Plzni na Slovanech byl nahlášen zápach plynu ve stupačkách. Na místo vyjeli hasiči z Košutky a ze Slovan. Hasiči provedli měření koncentrace plynu v ovzduší jak na chodbě domu, tak v bytě oznamovatele. Žádné zvýšené hodnoty nenaměřili. Po příjezdu havarijní služby RWE pokračovali v prohlídce všech bytů ve vchodě.

Pracovníci RWE následně vytypovali byt, kde mohlo k úniku plynu docházet. Protože hasičům nikdo neotvíral, vnikla jednotka do bytu přes balkonové dveře. V bytě byla nalezena majitelka, která se dívala na televizi, a v kuchyni byl puštěný plynový sporák. Byt byl následně vyvětrán a majitelce přivolaná ZZS.