Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Za obcí Hůrky ve směru na Holoubkov čelně narazilo osobní auto do stromu a okamžitě začalo hořet. K nehodě vyjely jednotky HZS Rokycany, SDH Dobřív a místního SDH. Jeden účastník nehody i přes to, že byl při nehodě zraněn, dokázal z vozu vystoupit, zavolat pomoc a vyprostit těžce zraněného řidiče i dalšího spolujezdce těsně před tím, než vozidlo vzplálo celé.

Hasiči požár uhasili vysokotlakým proudem se smáčedlem. Spolupracovali ZZS při ošetření zraněných a následném transportu ve vakuových nosítkách do vrtulníku LZS. Požár napáchal škody předběžně za 80 tisíc korun.

Operační středisko vyslalo jednotku z Plzně Košutky k dopravní nehodě třech osobních aut, která se střetla na obchvatu Třemošné u odbočky na Záluží. Nehoda si vyžádala zranění pěti osob. Všechny osoby byly při příjezdu jednotky mimo havarovaná vozidla.

Hasiči pomohli ZZS zraněné ošetřit. Tři osoby odvezla ZZS do nemocnice, dvě po ošetření zůstaly na místě nehody. Z vozidel uniklo menší množství chladicí kapaliny. Během zásahu byl provoz na silnicích omezen, dopravu řídila PČR. Místo nehody si převzala PČR.