Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

V Plzni na Slovanech byl nahlášen zápach plynu ve stupačkách. Na místo vyjeli hasiči z Košutky a ze Slovan. Hasiči provedli měření koncentrace plynu v ovzduší jak na chodbě domu, tak v bytě oznamovatele. Žádné zvýšené hodnoty nenaměřili. Po příjezdu havarijní služby RWE pokračovali v prohlídce všech bytů ve vchodě.

Pracovníci RWE následně vytypovali byt, kde mohlo k úniku plynu docházet. Protože hasičům nikdo neotvíral, vnikla jednotka do bytu přes balkonové dveře. V bytě byla nalezena majitelka, která se dívala na televizi, a v kuchyni byl puštěný plynový sporák. Byt byl následně vyvětrán a majitelce přivolaná ZZS.

V Domažlicích ve firmě Wagner Metall Concept došlo pravděpodobně v důsledku technické závady k požáru filtrační jednotky na odsávání. Před příjezdem domažlických hasičů se o likvidaci požáru snažili zaměstnanci firmy. Hasiči na likvidaci nasadili vysokotlak.

Termokamerou objekt překontrolovali, žádná skrytá ohniska nenalezli. Na odvětrání prostor byla spuštěna technologie firmy. Předběžně jsou škody sto tisícové, uchráněné hodnoty se odhadují na 400 tisíc.