Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Jednotka SDH Zbiroh vyjela společně s jednotkou HZS Plzeňského kraje z požární stanice Radnice a PČR Radnice na požár velkoobjemového plechového kontejneru na domovní odpad do obce Jablečno. Po příjezdu jednotky na místo události se požár nacházel v plném rozsahu hoření.

Hasiči provedli likvidaci požáru pomocí vysokotlakého proudu vody. Po lokalizaci požáru provedli rozhrabání odpadu a jeho důkladné prolití. Zásah probíhal v dýchací technice.

Mezi Plasy a Horním Hradištěm v místě zvaném Peklo se vozidlo s pěti mladými kluky několikrát převrátilo přes střechu a skončilo ve srázu zhruba 15 metrů pod úrovní vozovky. Hasiči z Plas na místo přijeli současně s třemi vozy ZZS. Všichni mladíci byli v době příjezdu záchranných složek mimo vozidlo, utrpěli různě závažná poranění.

ZZS všech pět odvezla do nemocnice na vyšetření. Hasiči na místě řídili provoz. Provozní kapaliny z vozidla neunikly, vyproštění a odtah vozidla si zajistil majitel sám.

Za Brnířovem ve směru na Hlubokou havarovalo osobní auto. Skončilo na střeše v poli. K nehodě dorazli hasiči z Domažlic. Při jejich příjezdu byla lehce zraněná řidička mimo vozidlo. Hasiči ji poskytli předlékařskou péči, následně ji předali ZZS do péče.

Po necelé hodině úplné uzavírky hasiči zprůjezdnili jeden jízdní pruh a řídili provoz kyvadlově. Hasiči pomohli naložit vozidlo na odtahovou službu, po jejím odjezdu byl provoz na silnici obnoven

V neděli ráno byl jednotkám IZS vyhlášen poplach. Jednalo se o požár v objektu Železáren Hrádek. Po vniknutí vody do tavné pece následoval výbuch, jehož následkem došlo k rozstříknutí taveného železa po objektu a následnému požáru. Zaměstnanci podniku zahájili hasební práce před příjezdem jednotek pomocí sněhových PHP.

Zásahu se zúčastnily 4 jednotky: HZS Rokycany s T815–7 a Mercedesem Atego, HZS Plzeň s T815–7 a automobilovým žebříkem, dále SDH Hrádek s T815 Terrno1 a DA Avia a SDH Mirošov s T815 Terrno1 a DA Avia. Na místo se dostavila také PČR.