Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

V Rokycanech u fotbalového hřiště na soutoku Holoubkovského potoka a Klabavy byl nahlášen úhyn ryb v důsledku úniku neznámé látky. Na místo vyjeli místní hasiči a Chemická laboratoř z Třemošné. Dostavili se i zástupci ČIŽP ORP Rokycany, Povodí Vltavy a technik městských kanalizací.

Průzkumem bylo zjištěno, že do řeky přetekly fekálie z jímky. Uhynuly zhruba dvě desítky ryb, dle rybářů mezi nimi byly i zákonem chráněné druhy. Hasiči společně s chemiky odebrali na několika místech toku vzorky, které budou podrobeny analýze, a asistovali policii při vyšetřování. Další postup je v kompetenci Povodí Vltavy a městských kanalizací.

U obce Čečín havarovalo osobní auto. Na místo vyslalo operační středisko jednotky HZS Domažlice a SDH Bělá nad Radbuzou. Při jejich příjezdu se na místě ani v okolí nehody nikdo nenacházel. Vzhledem k značnému poškození vozidla se dalo předpokládat, že je řidič zraněn.

Hasiči prohledávali okolí, na místo byl povolán i psovod PČR. Policie zkontaktovala majitele vozidla, společně s ním se dostavil na místo i pohřešovaný řidič. Byl zraněn, na průběh nehody si nepamatoval. Hasiči na místo povolal ZZS, ta odvezla zraněného do nemocnice na vyšetření. Po dobu zásahu hasiči řídili dopravu.