Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Do objektu Plzeňských vodáren v Malostranské ulici vyslalo operační středisko hasiče ze Slovan a Košutky vyprostit muže z hluboké šachty o několika podzemních podlaží. Skupina hasičů společně s lékařem ZZS se dostali k zraněnému, společně mu nasadili krční límec z důvodu podezření na poškození krční páteře, zafixovali ho do vakuových nosítek a následně v evakuačních nosítkách SKED zahájili jeho transport ze šachty ven.

Transport byl velmi složitý a náročný. Ve svislé poloze po žebříku nebylo z důvodu nedostatku prostoru možné pacienta dostat ven, hasiči ho transportovali složitou technologií objektu. ZZS zraněného odvezla do nemocnice.

U Čeňkovy Pily poblíž tábořiště Paulina Louka se osobní auto sjelo ze srázu, přetočilo se přes střechu a skončilo několik metrů pod úrovní vozovky. K nehodě vyslalo operační středisko jednotky HZS Sušice, SDH Kašperské Hory a jednotku S NP Šumava. Hasiči zajistili místo nehody a vozidlo opatřili proti požáru.

Ve vozidle cestovaly dvě osoby, z vozidla se dostali samy před příjezdem jednotek. Jednu z nich převezla ZZS do nemocnice na pozorování. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. Vyproštění a odtah si zajistil majitel sám. Místo nehody si převzala Policie ČR.