Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Jednotka z Přeštic vyjela na pokyn KOPIS k dopravní nehodě pravděpodobně třech osobních aut na silnici č. I/27 před obcí Horní Lukavice. Na místě již zasahovala PČR a ZZS, která pečovala o jednoho z řidičů. Z vozidla, které leželo uprostřed komunikace na boku, ani z vozidla v příkopu neunikly žádné provozní kapaliny.

Třetí vozidlo se na místě události nenacházelo. Hasiči společně s PČR usměrňovali provoz na komunikaci a asistovali při dokumentaci nehody. Po zadokumentování nehody Policií ČR hasiči převrátili vozidlo zpět na kola.

Hasiče z PS Nepomuk vyslalo operační středisko do Kasejovic k dopravní nehodě nákladního auta. Vozidlo se zhruba 100 metrů před obcí převrátilo do příkopu na bok. Při příjezdu jednotky byl řidič v péči ZZS, po vyšetření zůstal na místě nehody.

Velitel zásahu si prostřednictvím KOPIS na místo z důvodu kluzké vozovky povolal SÚS. Řidič si zajistil odtahovou službu sám. Po jejím příjezdu hasiči uzavřeli silnici v obou směrech a asistovali odtahové službě při vyprošťování. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny.

Hasiči dostali informaci o dopravní nehodě na dálnici D5 u 42. km na hranici Středočeského a Plzeňského kraje ve směru na Rozvadov. Z Plzeňského kraje na místo vyjeli hasiči z Rokycan, ze Středočeského hasiči z Hořovic.

V době příjezdu naší jednotky na místě již zasahovali Středočeši, posádka byla již vyproštěna a vozidlo bylo zajištěné proti požáru. Nehoda se obešla bez zranění. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. Odtah si majitel zajistil sám.