Úterý 24. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Operační středisko vyslalo jednotku z Domažlic k dopravní nehodě, která se stala na silnici I/26 za železničním přejezdem před Babylonem. Při příjezdu jednotky již zraněnou osobu ošetřovala ZZS. Hasiči zajistili místo nehody a po vyšetření nehody policií a naložení havarovaného auta na odtahovou službu odstranili z vozovky pomocí sorbentu uniklé provozní kapaliny a střepy.

Po dobu ošetřování zraněné osoby byla silnice zcela uzavřena, zhruba v 8:30 byl provoz obnoven kyvadlově, hasiči na místě řídili dopravu.

K dopravní nehodě osobního auta, která se stala u 72. km dálnice D5 ve směru na Prahu, vyslalo operační středisko jednotky ze Slovan a Rokycan. Osobní auto při nehodě poničilo středová svodidla a skončilo přes oba jízdní pruhy. Nehoda se obešla bez zranění.

Hasiči zajistili místo nehody, uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Po vyšetření nehody policií hasiči odstavili vozidlo do odstavného pruhu a očistili dálnici od použitého sorbentu, skla a polámaných částí karoserie.

Zhruba 250 metrů před Kladrubcemi ve směru od Životic poblíž Velkého kladrubeckého rybníka skončilo osobní auto na střeše pod můstkem Přebudovatelského potoka. V době příjezdu jednotky PO z Nepomuku na místě již byla PČR. Pro případ, že by při manipulaci s vozidlem unikly z vozidla provozní kapaliny, nainstalovali hasiči na vodní tok sorpčního hada.

Vozidlo převrátili na kola a vyprostili pomocí navijáku. Řidič i spolujezdec vyvázli bez zranění.