Úterý 24. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Jednotku z PS Střed vyslalo operační středisko k možnému úniku plynu v objektu AVE ve Cvokařské ulici v Plzni. Společně s hasiči na místo dorazili zástupci plynáren. V objektu byl chvílemi skutečně cítit plyn, ale detekční přístroje nezaznamenaly žádné koncentrace methanu.

Jednotka z místa přejížděla následně k dalším nahlášeným únikům plynu – postupně do ulic U Prazdroje, Guldenerově a Koterovské. Na všech místech se událost opakovala – silný zápach plynu bez naměřených hodnot. Hasiči se vrátili zpátky do areálu AVE, kde nalezli možný zdroj zápachu v odpadu plastů. Zápach se šířil po okolí podle povětrnostních podmínek.

Jednotka HZS Plasy při cestě na školení na CPS Košutka narazila na křižovatce silnic I/27 (Plzeň-Most) a III/1804 (Obora-Horní Bříza) na dopravní nehodu dvou osobních aut. Jedno z vozidel se nacházelo v příkopě, druhé zůstalo uprostřed křižovatky.

Jednotka zajistila místo nehody, odpojila akumulátory obou vozů a zasypala sorbentem skvrny provozních náplní. Dle infa PČR odvezla ZZS před příjezdem jednotky jednu zraněnou osobu. Po dohodě s PČR pokračovali hasiči na CPS.

V Tachově signalizace EPS upozornila na požár v budově Penny Marketu. K požáru vyslalo operační středisko místní profesionální i dobrovolné hasiče. V zakouřeném prostoru hasiči vyhledávali ohnisko požáru pomocí termokamery. To nalezli ve stropu šatny, došlo k zahoření ventilátoru a elektroinstalace.

Na likvidaci požáru použili hasiči sněhový hasicí přístroj a k odvětrání skladu a prodejny přetlakovou ventilaci. Ohořelé stropní podhledy hasiči vynosili ven před prodejnu. Škody předběžně vyčíslil vyšetřovatel na 30 tisíc korun.