Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

V Plzni hasiči z PS Střed do ulice Nemocniční k požáru garáže. Při příjezdu jednotky vycházel z garáže bílý dým. Aby se dostali dovnitř, odstranili pomocí rozbrusovací pily petlici zámku a dveře násilím otevřít. Prostor garáže byl velmi sil ně zadýmen.

Hasiči na odvětrání nasadili přetlakovou ventilaci. Hasiči zjistili, že žhnou obaly od deratizačních přípravků používaných v zemědělství. Majitelům bylo nařízeno nechat materiál zlikvidovat odbornou firmou. Ke škodě nedošlo.

Hasiči z PS Plzeň Střed vyjeli k dopravní nehodě osobního auta, které havarovalo na přivaděči dálnice D5 ve směru na Prahu. Když přijeli hasiči na místo události, ležel řidič v bezvědomí mimo vozidlo na náspu.

Hasiči ho uložili do vakuové matrace a zajistili krční páteř límcem. ZZS si pacienta převzala a převezla k vyšetření do nemocnice. Provozní kapaliny z havarovaného vozidla neunikly. Místo zabezpečila SÚS šipkou.

Jednotka z PS Plzeň Střed vyjela k dopravní nehodě osobního auta, která se udála na nájezdu dálnice D5 u Ejpovic ve směru na Prahu. Hasiči překontrolovali zdravotní stav všech cestujících, jedna žena uvedla, že je těhotná. Vzhledem k mechanismu dopravní nehody, kdy bylo pravděpodobné, že se automobil převrátil přes střechu, povolal velitel zásahu na místo ZZS.

Těhotnou odvezla ZZS do nemocnice. Hasiči pomohli převrátit vozidlo z boku na kola a naložit na odtahovou službu. O závěrečný úklid vozovky se postarali pracovníci SÚS.