Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Na silnici II/177 poblíž obce Mladý Smolivec narazil kamion do stromu, řidič vyvázl bez zranění. K nehodě vyslalo operační středisko jednotku HZS Nepomuk, na pomoc ze Středočeského kraje vyjela jednotka SDH Rožmitál pod Třemšínem. Hasiči zasypali sorbentem skvrnu od nafty a vrátili se na své základny.

V odpoledních hodinách došlo při vyprošťování kamionu specializovanou firmou k dalšímu úniku PHM, na místo se vrátili profesionální a dobrovolní hasiči z Nepomuka, aby naftu zlikvidovali. K poškození ŽP nedošlo.

Operační středisko vyslalo jednotku HZS Přeštice k dopravní nehodě osobního auta, která se stala na silnici II/182 u odbočky na obec Jíno. Řidič sjel do silničního propustku. Z vozidla ho dostali ven svědci nehody před příjezdem jednotky. Hasiči si zraněnou osobu převzali a pečovali o ni do příjezdu ZZS, následně pomohli s jejím transportem do sanitky.

Provozní kapaliny, které z havarovaného auta unikly, hasiči zlikvidovali pomocí sorbentu. Prostřednictvím KOPIS velitel zásahu informoval SÚS o poškození silničního propustku.