Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

V Rozvadově na hraničním přechodu se utrhla krajnice pod linkovým autobusem. Řidič se při vyhýbání odstaveným kamionům opřel o budovu a sjel do příkopu. Na místo vyslalo operační středisko jednotky HZS Tachov a SDH Přimda. V autobuse cestoval řidič sám, vyvázl bez zranění.

Odstavné parkoviště před celnicí bylo zablokované kamiony. Pro těžkou techniku HZS bylo místo události nepřístupné. Vzhledem k tomu, že nehrozilo žádné nebezpečí, jednotky na místě nezasahovaly, techniku na vyproštění si zajistí řidič autobusu sám. Autobus bude možné vyprostit až po uvolnění parkoviště.

Hasiči z CPS Plzeň Košutka vyjeli k dopravní nehodě dvou vozidel, která se stala u obce Hunčice. Ještě před příjezdem hasičů se posádka jednoho z havarovaných aut starala o dvě zraněné osoby z vozidla druhého. Hasiči v místě zastavili provoz. Silnice zůstala uzavřena po celou dobu zásahu a policejního šetření.

Hasiči vyprostili z jednoho auta spolujezdce a předali ZZS k ošetření. Po zadokumentování nehody policí hasiči odtlačili auta ke krajnici a uklidili silnici. Do nemocnice byly odvezeny 3 osoby.

V Horažďovicích vyhlásilo operační středisko hasičům a vyslalo je do ulice Strakonická, kde hrozilo převrácení plně naloženého kamionu. Na návěsu se naklonilo k jedné straně asi 20 tun dřevotřísek OSB Superfinisch ACO o rozměrech 13 × 2635 × 1­245 mm.

Hasiči zabezpečili prostor potřebný k manipulaci s deskami, demontovali plachtu i příčné lišty a následně byly desky postupně pomocí nakladače a manipulátoru přemístěny na volné prostranství. Stroje i personál na přeložení nákladu zajistila místní firma a SÚS jako věcnou a osobní pomoc.