Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Na hladině přítoku do Klabavy hasiči z Rokycan nainstalovali nornou stěnu ze sorpčních hadů a zasypali ropnou skvrnu na hladině sorbentem.

Na místo se dostavili zástupci životního prostředí, hrázný Klabavy a havarijní technik Povodí Vltavy. Vzorky vody hasiči odebrali a dopravili do Chemické laboratoře v Třemošné.

Po celé Velikonoční svátky hasiči opakovaně vyměňují sorbent a kontrolují norné stěny, bude se tak dít do odvolání.

Na začátku Chocenic ve směru od Plzně se čelně střetla dvě osobní auta. K nehodě vyjeli hasiči z Nepomuku. Při příjezdu jednotky o pět zraněných pečovala ZZS. Hasiči pomohli s transportem pacientů do sanitek. Hasiči pomohli odtahovým službám naložit havarovaná vozidla.

Uniklé provozní kapaliny hasiči zlikvidovali pomocí sorbentu. Silnice I/20 byla po dobu zásahu a policejního vyšetřování zcela uzavřena.

Hasiči z PS Střed v Plzni Lobzích na křižovatce ulic Rokycanská x Revoluční zajistili místo nehody osobního auta a dodávky. Zraněné matce a jejím dvěma malým dětem poskytli předlékařskou péči. Na zmírnění stresové situace hasiči dětem věnovali plyšového dráčka.

Uniklé provozní kapaliny hasiči zlikvidovali pomocí sorbentu. Po dobu zásahu byl jeden jízdní pruh ve směru do centra zcela uzavřen. Hasiči na místě usměrňovali provoz.