Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Dopravní nehoda dvou osobních aut zcela zastavila dopravu mezi obcemi Záluží a Ledce. Nehoda se stala v zatáčce za obcí. K nehodě vyjeli hasiči z Plzně Košutky. Při příjezdu jednotky o tři zraněné osoby pečovala ZZS.

V 15:15 po zhruba půl hodině od nahlášení události, byl na vozovce provoz obnoven, hasiči na místě řídili dopravu. Hasiči pomohli odtahové službě naložit vozidla, následně odklidili z vozovky střepy a plasty. Místo nehody si převzala policie.

V Plzni vyjely jednotky HZS Střed a Slovany na Francouzskou třídu k nahlášenému požáru bytu. Hasiči vnikli do bytu, uvnitř zjistili, že hoří odpadkový koš. Požár zlikvidovali vysokotlakým proudem.

Následně hasiči zajistili odvětrání zakouřeného bytu i společných prostor domu. Požár napáchal škody předběžně za 20 tisíc, uchráněné hodnoty se odhadují na 800 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje, pravděpodobně však za požár může nedbalost.

Na rozhraní Plzeňského a Středočeského kraje k 42. km dálnice D5 ve směru na Rozvadov vyjeli hasiči z Rokycan a Hořovic. Jednalo se o nehodu 1 osobního auta v rychlém pruhu. Posádka vozidla vyvázla bez zranění.

SSÚD zajistila dopravní značení, provoz byl sveden do jednoho jízdního pruhu. Hasiči asistovali PČR při vyšetřování nehody a následně pomohli naložit vozidlo na odtahovou službu. Po jejím odjezdu byla dálnice zprovozněná. Provoz byl omezen cca 1,5 hodiny.