Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Na hranici Plzeňského a Domažlického okresu mezi Černovicemi a Všekary sjela dodávka mimo komunikaci. Řidič se dle své výpovědi vyhýbal zvěři. Když vystoupil, aby si zavolal o pomoc, zpozoroval požár. V době příjezdu jednotky ze Staňkova hořela část palubní desky a sedadlo řidiče.

Hasiči požár zlikvidovali vysokotlakým proudem. Vyšetřovatel předběžně vyčíslil škodu na 100 tisíc korun, ve stejné výši se pohybují odhadnuté uchráněné hodnoty. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje, pravděpodobně se jedná o technickou závadu.

Hasiče z Domažlic vyslalo operační středisko za Dobříkov ve směru na Klatovy k dopravní nehodě osobního auta. V esíčku sjelo osobní auto do příkopu. Při příjezdu jednotky byla jedna osoba mimo vozidlo, neutrpěla žádné poranění. Druhé osobě hasiči zajistili předlékařskou péči a bez použití hydraulického zařízení ji vyprostili.

Po příjezdu ZZS hasiči nadále spolupracovali při ošetření a pomohli s jejím transportem do vrtulníku LZS. Provozní kapaliny z vozidla neunikly. Po dobu zásahu hasiči řídili dopravu. Místo události si převzala policie.

Zhruba 100 metrů za Kolincem hasiči ze Sušice zajistili místo nehody osobního auta, které sjelo do příkopu a narazilo do stromu. V autě cestovaly čtyři osoby, v době příjezdu jednotky byly všechny mimo havarované vozidlo. Hasiči jim poskytli předlékařskou péči.

Řidič vyvázl bez zranění, všechny tři spolujezdkyně odvezla ZZS na vyšetření do nemocnice. Po dobu zásahu hasiči na místě usměrňovali provoz jedním jízdním pruhem kyvadlově. Žádné provozní náplně neunikly, vozidlo bylo mimo komunikaci na kolech. Hasiči se po dohodě s PČR vrátili na základnu.