Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

K dopravní nehodě osobního auta, která se stala u obce Olešná, vyslalo operační středisko jednotky HZS Tachov a SDH Bor. Osobní auto narazilo do stromu a skončilo převrácené na střeše v příkopu. Hasiči pomohli řidičce a malé holčičce z vozidla, vyproštění hydraulickým zařízením nebylo potřeba.

Obě si převzala do péče ZZS. Malé pacientce hasiči věnovali plyšového dráčka. Z vozidla unikly provozní kapaliny, hasiči je zlikvidovali pomocí sorbentu. Odtahové službě pomohli hasiči havarované vozidlo naložit.

Hasiči z Nýřan vyjeli k dopravní nehodě osobního auta mezi Vejprnice a Tlučnou. Před příjezdem jednotky byl jako svědek přítomen příslušník HZS, který událost nahlašoval. Zraněné osobě hasiči poskytli předlékařskou pomoc, následně byla předána do péče ZZS.

Z havarovaného vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. Jednotka asistovala PČR s nasvětlením místa události. Po zadokumentování a úklidu se jednotka vrátila zpět na základnu.

Hasiči z Košutky vyjeli k dopravní nehodě u obce Příšov. Osobní auto sjelo ze srázu, nacházelo se na boku cca 4 metry od komunikace. Ve vozidle cestovaly dvě osoby. Řidičku odvezla ZZS do nemocnice, spolujezdec vyvázl bez zranění. Z vozidla odkapávaly pohonné hmoty.

Hasiči museli porazit jeden strom a několik křovin, aby mohli vozidlo převrátit zpět na kola. Tím zastavili únik PHM. Kontaminované listí odvezli k likvidaci. Po celou dobu hasiči řídili na místě provoz.