Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Za Hartmanicemi u odbočky na Dobrou Vodu havarovalo osobní auto. Nehodu objevili členové ISS Správy NP Šumava během kontroly terénu. Zraněná těhotná řidička se dostala z převráceného vozidla sama. Posádka oznámila událost na operační středisko, na místo vyjela jednotka ze Sušice a ZZS.

Řidičce poskytli členové jednotky SNP předlékařskou pomoc a tepelný komfort ve svém voze do příjezdu ZZS, k dalšímu vyšetření ji odvezla sanita do nemocnice. Po dobu práce odtahové služby na místě hasiči usměrňovali provoz. Provozní kapaliny z vozidla neunikly.

Jednotka SDH Zbiroh vyjela společně s jednotkou HZS Plzeňského kraje z požární stanice Rokycany a PČR Radnice na otevření bytu v obci Zbiroh, ul. Pujmanové. Oznamovatel se obával o nájemkyni bytu, protože se několik hodin neozývala.

Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o byt ve 2. NP a všechna okna bytu jsou zavřena. Hasiči zabouchali na dveře a nájemkyně bytu otevřela, v pořádku a nezraněna. O nájemkyni se dále postarali její rodinní příslušníci. Jednalo se o planý poplach.

K vážné dopravní nehodě vyjeli hasiči z Tachova. Za městem ve směru na Mýto narazilo osobní auto do stromu, uvnitř zůstaly zaklíněny dvě osoby. Obě museli hasiči vyprostit. Jednu osobu transportovala do nemocnice sanitka, s druhou odletěl vrtulník.

Hasiči navigovali pilota vrtulníku na přistání a asistovali po celou dobu ZZS i LZS při ošetření zraněných. Po ukončení práce PČR hasiči uklidili z vozovky střepy a plasty a pomohli naložit auto na odtah.