Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Plzeňský kraj

Dne 11. 12. 2015 vyjížděla jednotka SDH Zbiroh na dopravní nehodu 1 OA , které skončilo na střeše. Na místo jednotka vyjela s CAS 16 MAN společně s HZS Radnice a PČR. Po příjezdu na místo, bylo průzkumem zjištěno že vozidlo se nachází na střeše, které částečně zasahuje do komunikace.

Na místě se dále nacházel jen řidič z vozidla, který si stěžoval na bolest ruky a hlavy. Velitelem zásahu proto byla povolána posádka ZZS, která se dostavila na místo a řidiče odvezla do nemocnice. Jednotka dále provedla protipožární opatření, zabezpečení místa nehody a po zdokumentování PČR provedla odklizení vozidla mimo komunikaci.

V pátek 11. prosince 2015 v centru Plzně v restauračním zařízení došlo v důsledku technické závady k požáru zářivky. Restaurace je v rekonstrukci, nikdo kromě pronajímatele se uvnitř nenacházel. Jemu se povedlo požár uhasit před příjezdem povolaných jednotek PO (HZS Plzeň Střed a Košutka, SDH Skvrňany).

Hasiči překontrolovali objekt termokamerou, žádná skrytá ohniska nenašli. Na odvětrání prostor hasiči použili přetlakovou ventilaci. Požár napáchal škody předběžně za 2 tisíce korun.

Smrtelná dopravní nehoda dvou osobních aut uzavřela sjezd z D5 na 100. kilometru. Mezi dálnicí a Blatnicí se čelně střetla dvě osobní auta. ZZS i LZS byly na místě ještě před příjezdem profesionálních i dobrovolných hasičů z Nýřan a zjišťovaly zdravotní stav řidiček. Obě cestovaly samy. Jedna z nich následkům zranění na místě podlehla.

Druhou pomohli hasiči zdravotnickým záchranářům ošetřit a transportovat do vrtulníku LZS. Tělo zemřelé hasiči vyprostili z vozidla až po vyšetření nehody soudním znalcem. Po odjezdu pohřební služby hasiči pomohli přeložit náklad z vleku taženým za OA do náhradního vozidla